Mısır Ekti, Altın Biçti Resmen. Mısır Tarlasında Hazine Buldu. Kazdıkça Altın Fışkırdı. Çiftçi Neye Uğradığını şaşırdı
Mısır Ekti, Altın Biçti Resmen. Mısır Tarlasında Hazine Buldu. Kazdıkça Altın Fışkırdı. Çiftçi neye uğradığını şaşırdı…
Wernigerode Kasabası Yakınlarında Himmelpforten Manastırı’nda Altın Hazineleri Bulundu
Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Wernigerode kasabası yakınlarında bulunan eski Himmelpforten manastırının etrafındaki mısır tarlasında yapılan kazılar sonucunda arkeologlar, büyük miktarda altın hazinesi keşfettiler.
Himmelpforten Manastırı’nda Yeni Bir Keşif
Alman haber ajansı Deutsche Presse-Agentur (DPA) tarafından bildirildiğine göre, Saksonya-Anhalt eyaletindeki Wernigerode kasabası yakınlarındaki eski Himmelpforten Manastırı’nda yeni bir keşif yapıldı.
Topraktan Altın Fışkırdı
Arkeologlar kazı çalışmaları sırasında toprağın altından altınların fışkırdığını gözlemlediler. Sadece birkaç dakika içinde her tarafın altınlarla kaplandığı görüldü.
Tarihi Paralar ve Kutsal Roma İmparatorluğu
Arkeologlar, bazıları oldukça aşınmış olan paraların, manastırın 1525’te asi çiftçiler tarafından basıldığı dönemde keşişler tarafından aceleyle saklanmış olabileceğini düşünmektedir. Bu paralar, Kutsal Roma İmparatorluğu döneminde kullanılan birkaç altın sikkenin adı olan loncalar olarak bilinir. Kutsal Roma İmparatorluğu, yaklaşık bin yıl süren bir siyasi oluşumdu ve batı, orta ve güney Avrupa’yı kapsıyordu.
Manastır Alanında Ortaya Çıkan Eserler
Arkeologlar, manastır alanında yaptıkları son çalışmalarda, madeni paraların yanı sıra 13. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar uzanan birçok eseri gün yüzüne çıkardılar.
Zengin Ticaret ve Müreffeh Manastır Topluluğu
Manastır kütüphanesinden pirinç kitap klipsleri, seramikler, hayvan kemikleri, süvari mahmuzları ve süslü kumaş mühürlerinin yanı sıra çeşitli eserler bulundu. Arkeologlar, bu eserlerin büyük ölçekli ticarete ve refah düzeyi yüksek bir manastır topluluğuna işaret ettiğini belirtti.